Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Αναχωρεί για Νέα Ζηλανδία η Εθνική-ΔηλώσειςΤο μεγάλο ταξίδι της Εθνικής ομάδας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών της Νέας Ζηλανδίας ξεκινάει αύριο Παρασκευή το βράδυ (23:00) με την αναχώρηση της αποστολής για το Όκλαντ μέσω Ντουμπάι. 
Δέκα αθλητές κι αθλήτριες απαρτίζουν την ομάδα που θα λάβει μέρος με τέσσερα σκάφη στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο που φέτος θα διεξαχθεί (πιο αργά από ποτέ) στην λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας από  τις 30 Οκτωβρίου ως τις 7 Νοεμβρίου. 
Πρόκειται για  την δίκωπο άνευ των ανδρών με τους Γιάννη Χρήστου-Γιώργο Τζιάλλα, την τετράκωπο άνευ με τους Στέργιο Παπαχρήστο-Γιάννη Tσίλη- Νίκος Γκουντούλα-Απόστολο Γκουντούλα , το διπλό σκίφ ελ βαρών ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή- Λευτέρη Κόνσολα και το μοναδικό γυναικείο πλήρωμα με τις Αλεξάνδρα Τσιάβου-Χριστίνα  Γιαζιτζίδου που κι αυτές θα αγωνιστούν στο διπλό σκίφ  ελ βαρών.
Τους αθλητές συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Σάκης Αθανασιάδης, Τόλης Παλαιοπάνος και Χρόνης Βλασταρίδης καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε που θα αναχωρήσει απο την Ιταλία προκειμένου να ενσωματωθεί στο Ντουμπάι με την υπόλοιπη αποστολή. 
Η ελληνική ομάδα που μεταβαίνει είκοσι μέρες νωρίτερα από την έναρξη των αγώνων προκειμένου να εγκλιματιστεί στις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα του νοτίου ημισφαιρίου   θα παραμείνει στο Όκλαντ ως τις 18 Οκτωβρίου , στη συνέχεια και μέχρι τις 24 θα μεταβεί για προετοιμασία στην Ταουράνγκα και μετά θα επιστρέψει στην περιοχή που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ακολουθούν δηλώσεις αθλητών από τα τέσσερα πληρώματα:   
      
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ (δίκωπος άνευ) : Ο στόχος είναι ένα μετάλλιο. Θα έχουμε σχεδόν τους ίδιους αντιπάλους που είχαμε στη Λουκέρνη (χάλκινο μετάλλιο) αλλά και περισσότερο διάστημα που κάναμε μαζί με τον Γιώργο (Τζιάλα) προετοιμασία. Είναι θετικό που πάμε αρκετά νωρίς και θα μπορέσουμε να εγκλιματιστούμε απόλυτα στις συνθήκες που επικρατούν στη Νέα Ζηλανδία , όπου μαθαίνουμε ότι έχει χειμώνα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην αρρωστήσουμε το πρώτο διάστημα. Πολύ θετικό επίσης κι ότι θα προετοιμαστούμε και θα αγωνιστούμε με δικά μας σκάφη , τα οποία βρίσκονται ήδη εκεί. Δικαιολογίες λοιπόν δεν υπάρχουν”. 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ(τετράκωπος άνευ) : “Είμαστε καινούργια βάρκα αφού είμαστε μαζί μόλις δυο μήνες. Το πρώτο τέστ που κάναμε στο Ευρωπαϊκό ήταν απόλυτα πετυχημένο (ασημένιο μετάλλιο) , πέρα από κάθε προσδοκία θα λέγαμε. Ο στόχος μας στο παγκόσμιο είναι η είσοδος στον τελικό , κι απο εκεί και πέρα βλέπουμε. Το αγώνισμα μας είναι πολύ δύσκολο αφού οι βάρκες έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε κοντά στα αξιόλογα πληρώματα, όπως κάναμε και στο Ευρωπαϊκό. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε πολύ σκληρή προετοιμασία , και προσωπικά μπορώ να πω την πιο σκληρή που έχω κάνει ποτέ. Είμαι ευχαριστημένος από αυτή , και θεωρώ ότι αρχίζουμε να ωριμάζουμε ως πλήρωμα και ως αθλητές. Προσωπικά είναι το μεγαλύτερο ταξίδι που θα κάνω και ήταν πολύ καλό που μας στήριξε η Ομοσπονδία προκειμένου να πάμε στη Νέα Ζηλανδία τρεις εβδομάδες νωρίτερα για να εξοικειωθούμε με τις συνθήκες του ημισφαιρίου” 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΑΒΟΥ (Διπλό σκίφ ελ βαρών): “Εύχομαι και ελπίζω η βάρκα μας να πάρει αυτό που της αξίζει και στην επιστροφή να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και από την απόδοσή αλλά και από το αποτέλεσμα. Σαν πλήρωμα μπορούμε να κερδίσουμε ότι καλύτερο. Πάντα σε τέτοιους αγώνες είναι και θέμα στιγμής και θέμα τύχης , όλα παίζουν ρόλο. Κατά την προετοιμασία μας έχουμε κάνει όχι απλά ότι καλύτερο μπορούσαμε αλλά και κάτι παραπάνω. Ελπίζω να έχουμε τα λιγότερα δυνατά  προβλήματα και να πετύχουμε την καλύτερη προσαρμογή σε μια άγνωστη ήπειρο” 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΓΔΑΝΗΣ (Διπλό σκίφ ελ βαρών) : Είμαστε από την αρχή της χρονιά με τον Λευτέρη Κόνσολα πλήρωμα προσπαθούμε να βελτιωθούμε συνεχώς. Αν δεν καταφέρουμε να πάμε τελικό, που είναι πολύ δύσκολος θα επιδιώξουμε να μπούμε στην πρώτη οκτάδα αφού του χρόνου στο Παγκόσμιο τα δέκα πρώτα πληρώματα παίρνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου