Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

Διπλός θρίαμβος στη Νέα Ζηλανδία 05/11/2010


Δυο μετάλλια ,ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο ,πανηγυρίζει η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στην λίμνη Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας και συνεχίζει την παράδοση που την θέλει να ανεβαίνει στο βάθρο κάθε χρόνο στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από την τετράκωπο άνευ που αν και είχε στόχο την είσοδο στον μεγάλο τελικό κατάφερε να πάρει το ασημένιο μετάλλιο κάνοντας μια συγκλονιστική κούρσα . Ο Γιάννης  Τσίλης Στέργιος Παπαχρήστος  Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας ξεκίνησαν από την 4η θέση  στα 1500 πέρασαν 3οι και στα τελευταία μέτρα με εκπληκτικό σπρίντ κατάφεραν να «κλέψουν» το ασημένιο μετάλλιο από τους Βρετανούς που τελικά τερμάτισαν 4οι αφού το χάλκινο πήραν οι Νεοζηλανδοί.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γάλλοι με χρόνο 6.45.38 , το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 6.47.15 ενώ η βάρκα της Βρετανίας σε 6.48.38 .
Το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα   και πρώτο χρονικά ήρθε από το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με την Αλεξάνδρα Τσιάβου και την  Χριστίνα Γιαζιτζίδου να ανεβαίνουν για δεύτερη  χρονιά στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο . Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες δεν ξεκίνησαν καλά αφού βρέθηκαν στην 4η θέση μέχρι τα μισά της κούρσας ,στη συνεχεια όμως κατάφεραν να ανακάμψουν και να φτάσουν στην Τρίτη θέση που διατήρησαν ως το τέλος.
Το χρυσό πήρε     η βάρκα του Καναδά με 8.06.20, δεύτερο τερμάτισε το πλήρωμα της Γερμανίας με χρόνο 8.07.33 ενώ η ελληνική βάρκα έπεσε στον τερματισμό σε 8.09.14.
Πολύ καλή παρουσία στον μικρό τελικό του διπλού σκίφ ελ βαρών είχαν οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας που τερμάτισαν στην 3η θέση και κατέλαβαν την 9η στη γενική κατάταξη κάνοντας πράξη τις προσδοκίες των ομοσπονδιακών προπονητών που είδαν ένα νέο σε ηλικία και εμπειρία πλήρωμα να στέκεται περίφημα ανάμεσα σε μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αντιπάλους και να αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Οι δυο έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν σε 6.46.91 .Πρώτη ήταν η Γερμανία με 6.45.57 , δεύτερη η Γαλλία με 6.46.34 ενώ οι δυο Έλληνες τερμάτισαν σε 6.46.91

απο www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου