Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

Και οι Μαγδανής-Κόνσολας στα ημιτελικά

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών –γυναικών που συνεχίζεται στη Νέα Ζηλανδίας και για το 3ο ελληνικό πλήρωμα  είναι γεγονός από τα ξημερώματα της Τρίτης .
Ο Παναγιώτης Μαγδανής και ο Λευτέρης Κόνσολας μετά από ένα συναρπαστικό επαναληπτικό στο διπλό σκίφ ελ βαρών τερμάτισαν στην 3η θέση και πήραν το τελευταίο και πλέον πολύτιμο εισιτήριο για τις 12 κορυφαίες βάρκες του κόσμου επιτυγχάνοντας τον αρχικό στόχο που τους είχε θέσει  και ο Τζιάνι Ποστιλιόνε πριν αναχωρήσει η ομάδα από την Αθήνα. 
«Οι επιδιώξεις μας είναι να κατακτήσουμε δυο μετάλλια στην δίκωπο των ανδρών και στο διπλό σκίφ ελ βαρών γυναικών ,να περάσουμε  τελικό ή να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις του Β΄ τελικού στην τετράκωπο άνευ και να φτάσουμε  στον Β΄ τελικό με το διπλό σκίφ ελ βαρών» είχε πει ο Ιταλός τεχνικός σύμβουλος που πλέον επιβεβαιώνεται αν και έπεται συνέχεια.
Ωστόσο η πρόκριση δεν ήρθε καθόλου εύκολα για τους δυο νεαρού κωπηλάτες αφού στον τερματισμό τα τέσσερα πρώτα πληρώματα έπεσαν σχεδόν μαζί. Τελικά χρειάστηκε η βοήθεια του φώτο φίνις για να φανεί ποιες βάρκες μπήκαν  στην τριάδα αφού όλες τερμάτισαν μέσα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο !!
Πιο συγκεκριμένα πρώτη ήταν η Νορβηγία σε 6.21.80, δεύτερη η βάρκα των ΗΠΑ με 6.22.69, Τρίτη η ελληνική σε 6.22.52 και τέταρτη η Αυστριακή που έμεινε εκτός ημιτελικού σε 6.22.69.
Απόψε οι δυο ημιτελικοί

Πλέον ο Παναγιώτης Μαγδανής και ο Λευτέρης Κόνσολας θα επιδιώξουν να κάνουν την υπέρβαση και να περάσουν στον μεγάλο τελικό αγωνιζόμενοι μιάμιση  ώρα μετά τα μεσάνυχτα απόψε (στη 01:31) στον ημιτελικό ενώ είκοσι λεπτά νωρίτερα (στη 01:11) η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου θα αγωνιστούν κι αυτές στον ημιτελικό του  διπλού σκίφ ελ βαρών γυναικών με στόχο να περάσουν τελικό και να υπερασπίσουν τον τίτλο που κατέκτησαν στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόζναν.
Αργότερα στις 01:51 η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Παπαχρήστο-Τσίλη-Γκουντούλα Ν-Γκουντούλα Απ. θα επιδιώξουν στον επαναληπτικό του αγωνίσματός  τους να κάνουν το 4 στα 4 για την Ελλάδα και να γίνουν το τέταρτο ελληνικό πλήρωμα που προκρίνεται στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης της κωπηλασίας για φέτος στον πλανήτη.
Τις προσπάθειες και των τριών ελληνικών πληρωμάτων θα μεταδώσει απόψε απευθείας στην Ελλάδα  από την λίμνη Καραπίρο  το Eurosport          

απο το  www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου