Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Ξεκίνησε το 1ο Vernon Endurance Adventure Race (φωτογραφίες)

αντιγραφή από το mpetskas.blogspot.com
Δόθηκε η εκκίνηση το απόγευμα του 1ου Vernon Endurance Adventure Race που διεξάγεται στο κυρίως μέρος του στνο ορεινό όγκο του Βιτσίου.

Οι 24 υπεραθλητές ξεκίνησαν το πρώτο...
σκέλος της διαδρομής με κανόε καγιάκ από τη Μαυρώτισσα, έφτασαν μέχρι τα Ψαράδικα, στροφή και προορισμός το λιμανάκι στο Μαυροχώρι. Εκεί αλλαγή αγωνίσματος, με ποδήλατο μέχρι τη Λιθιά και μετά με τα πόδια στο επόμενο προορισμό. Η συνέχεια έχει εναλλαγές πορεία, ποδήλατο και τρέξιμο (όσο είναι εφικτό το τελευταίο καθώς οι διαγωνιζόμενοι μεταφέρουν μαζί τους και τον απαραίτητο εξοπλισμό τους).

35 ώρες θα διαρκέσει ο «χωρίς σταματημό» αγώνας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 3 Ιουλίου 2011, με τους πρώτους αθλητές να τερματίζουν σήμερα το μεσημέρι.

Παράλληλα με την τιτάνια προσπάθεια των αθλητών έχει αρχίσει μια αντίστοιχη από το Εθελοντικό Τμήμα, που θα ακολουθεί διαρκώς και σε περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόοπτο θα επέμβει.

Οι αθλητές απαγορεύεται να προχωρούν μόνοι τους και από την αρχή έχουν δηλώσει συμμετοχή σε ομάδες των 2 ή 4 ατόμων. Για λόγους ασφαλείας η πορεία της κάθε ομάδας καταγράφετε από GPS και μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει ζωντανά την εξέλιξη του αγώνα ζωντανά στο www.vernonendurance.com

Στους αγώνες συμμετέχουν εκτός από Έλληνες και δύο αθλητές από την Τουρκία. Οι Γάλλοι που είχαν δηλώσει, δεν εμφανίστηκαν λόγω ενός ατυχήματος που είχαν. Δε συμμετέχει κανένας καστοριανός.

Αρωγοί στους διοργανωτές είναι ο Δήμος Καστοριάς και η Εκκλησία

ΜπέτσκαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου