Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Απευθείας στα τελικά του Ευρωπαϊκού τρία πληρώματα


Τρεις απευθείας προκρίσεις στους τελικούς  και τρεις στους ημιτελικούς ήταν ο εντυπωσιακός απολογισμός της παρουσίας των ελληνικών πληρωμάτων στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας ανδρών-γυναικών στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας. 
Χωρίς συναγωνισμό έτρεξαν οι χρυσές παγκόσμιες πρωταθλήτριες του διπλού σκιφ ελ βαρών . Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου πήραν την πρώτη θέση με δέκα (!!) δευτερόλεπτα διαφορά από τη δεύτερη βάρκα και ήταν το μοναδικό πλήρωμα από την σειρά του που προκρίθηκε απευθείας στον μεγάλο τελικό. 


Εντυπωσιακή και η τετράκωπος των ανδρών εξασφάλισε απευθείας  το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής  . Οι ασημένιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές Γιάννης Τσίλης-Γιώργος Τζιάλλας-Γιάννης Χρήστου και Στέργιος Παπαχρήστος  έπεσαν πρώτοι στον τερματισμό αφήνοντας αρκετά δευτερόλεπτα πίσω τους αντιπάλους τους  
Το τρίτο ελληνικό πλήρωμα που πέρασε απευθείας στον τελικό ήταν το διπλό σκίφ ελ βαρών των ανδρών. Οι Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας (φωτό)ερχόμενοι με κεκτημένη ταχύτητα από την πανηγυρική πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες τερμάτισαν πρώτοι στη σειρά τους και ήταν οι μόνοι που πέρασαν απευθείας στα έξι καλύτερα πληρώματα  της διοργάνωσης.
Χωρίς το παραμικρό πρόβλημα προκρίθηκε απευθείας στον ημιτελικό η δίκωπος άνευ . 
Οι 4οι στον κόσμο Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας τερμάτισαν πρώτοι στην προκριματική σειρά και απέφυγαν την διαδικασία των επαναληπτικών 
Στον ημιτελικό του σκίφ γυναικών προκρίθηκε και η Κατερίνα Νικολαίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε τη 2η θέση στα προκριματικά και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος .
Ανάλογη επιτυχία και στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών όπου ο Διονύσης Αγγελόπουλος κατετάγη και αυτός 2ος στον προκριματικό και προκρίθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης. 
Στη δίκωπο των γυναικών οι αδελφές Σπυρίδου, Ανδρεάννα και Κασσιανή πήραν την 4η θέση και θα έχουν ακόμη μια ευκαιρία να συνεχίσουν για πιο ψηλά αγωνιζόμενες  στον επαναληπτικό.
Για αύριο Σάββατο έχουν προγραμματιστεί οι ημιτελικοί και οι επαναληπτικοί ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου