Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

ΣΕΙΡΙΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (κ.ΛΑΚΗΣ) Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΣ - ΑΓΝΩΣΤΟΣ

nokast :     Πότε άρχισες την κωπηλασία κ.Λάζαρε και σε ποιον όμιλο ;
Απ. Την κωπηλασία την άρχισα το 1970 και σε ηλικία  14 ετών στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς.

nokast:      Ποιες ήταν οι διακρίσεις σου κατά την διάρκεια που εσύ ήσουν κωπηλάτης εν ενεργεία ;
Απ. Οι επιτυχίες μου ήταν διάφορες  όπως :
Το 1971 αν και ήμουν μικρός    (τότε δεν υπήρχε η κατηγορία των παίδων )γιαυτο τρέχαμε στην κατηγορία Έφηβων και πήραμε την Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο  με 4+.

      O κ. ΛΑΖΑΡΟΣ είναι ο 2ος απο αριστερά.

3.       Την ίδια χρονιά δηλαδή το 1971 έλαβα μέρος με την 4+ από την Καστοριά στην Regatta της  Βιέννης και πήραμε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο . Ήταν η 83η χρονιά που γινόταν η regatta και το κύπελλο αυτό ήρθε στην Καστοριά όπου και έμεινε για έναν χρόνο ,
     να σημειώσουμε ότι τα ονόματα μας είναι χαραγμένα πάνω στο κύπελλο αυτό.


4.       Το 1971 λάβαμε μέρος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το οποίο έγινε αυτήν την χρονιά στο BLED με την ίδια 4+ από την Καστοριά και κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση και εκεί.


5.       Την επόμενη χρονιά  το 1972 μετά από προκρίσεις που έγιναν  και αφού βγήκαμε πρώτοι μας πήραν στην  Εθνική ομάδα και συμμετείχα  με 2+ την ίδια χρονιά  πήραμε το Χρυσό Μετάλλιο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στα Ιωάννινα .6.       Το 1972 έλαβα μέρος με την εθνική ομάδα  στους αγώνες στην Ιταλία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου εκεί πήραμε την 8η θέση με 2+ .


7.       Την ίδια χρονιά το 1972 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήραμε  Χρυσό μετάλλιο με δίκωπο 2+ μαζί με τον Κράγια Χρήστο , την χρονιά αυτή έγινε για πρώτη φορά και το αγώνισμα της οχτακώπου Ανδρών 8+  αν και ήμασταν έφηβοι  όπου και εκεί πήραμε το Χρυσό μετάλλιο  με τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς.8.       Το 1973 τώρα  έτρεξα skiff  εφήβων όπου και πάλι πήρα το Χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς αυτής.


9.       Το 1974 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  κωπηλατώ σε δυο σκάφη  , σε μια δίκωπο άνευ 2- αλλά και στην οχτάκωπο Ανδρών 8+.

Οι επιτυχίες δεν αργούν να έρθουν και φεύγω με δυο χρυσά μετάλλια και στη δίκωπο αλλά και στην οχτάκωπο.

10.   Το 1975 δεν έλαβα μέρος σε κανένα αγώνα διότι πήγα  να υπηρετήσω την πατρίδα  στην Α.Ε.Ν. (Αθλητική Ένωση Ναυτικού)
11.   Το 1976 κατεβαίνω  στους Πανελλήνιους αγώνες με την  Α.Ε.Ν. .(Αθλητική Ένωση Ναυτικού) και παίρνω χρυσό μετάλλιο με την τετράκωπο του στρατού  4+    αλλά και χρυσό μετάλλιο με την οχτάκωπο 8+.

12.   Το 1977 σε σκάφος διπλού σκιφ 2- μαζί με τον κ.ΚΟΝΤΟΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΑ παίρνουμε την πρώτη θέση στις προκρίσεις  και το Χρυσό στην οχτάκωπο 8+ με Α.Ε.Ν. .(Αθλητική Ένωση Ναυτικού)


Στην φωτογραφία αυτή Νο1 Σειρινίδης Λάζαρος  και Νο2 ο Γνωστός σε όλους μας Προπονητής της Εθνικής ομάδας κ.Κοντομανώλης Κώστας 


13.   Το 1977 πήγαμε στην Βουλγαρία με την Α.Ε.Ν. και πήραμε το χρυσό μετάλλιο στην τετράκωπο μετά 4+.
14.   Το 1978 στις προκρίσεις με την Α.Ε.Ν. πήραμε χρυσό μετάλλιο με την τετράκωπο μετά 4+ αλλά εδώ σταματώ με το Ναυτικό  διότι αμέσως μετά έρχεται η απόλυση από το Ναυτικό και επιστρέφω στο σπίτι μου.


15.   Επιστρέφω στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς το 1982 ως Προπονητής στην ομάδα των Ανδρών .
Το 1983 αλλά και το 1984 πάλι προπονώ την ομάδα του Ν.Ο.Κ. για τρίμηνο την κάθε χρονιά λόγω πολλών υποχρεώσεων που είχα στην άλλη μου δουλεία την εποχή εκείνη.


16.   ΤΕΛΟΣ από το 2004 και μέχρι σήμερα υπηρετώ την κωπηλασία από ένα άλλο πόστο .
Είμαι υπεύθυνος του χώρου αλλά και του Λεμβαρχείου στο ΔΗΝΑΚ (ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ).     
          Η τελευταία μου φωτογραφία είναι για να προσέχουν μερικοί τις πράξεις τους ΕΧΩ και άλλες κ. Παπαγιαννη -κ. Σαλαγιαννη - και κουμπάρε Πάρη .(να σημειώσουμε εδώ οτι όλοι τους είναι γνωστοί και καλοί φίλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ,δεν λέω πόσα διότι θα φανεί η ηλικία  ).


Το nokast.blogspot.com  εύχεται η κωπηλατική οικογένεια να έχει πάντα ανθρώπους σαν τον κ. ΣΕΙΡΙΝΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟ οι οποίοι τιμούν το Άθλημα και τον τόπο τους .

3 σχόλια:

 1. Ενας Ανθρωπος με χαρακτήρα και πολύ πολύ φιλότιμο!Η προσφορά του είναι απο κοινού αναγνωρισμένη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι παλιόπαιδο ο άνθρωπος κουμπάρε, κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να τον πνίξουμε!!!!
  Αλλά θα είναι απο αγάπη.
  Όμορφο αφιέρωμα, μπράβο Γιώργο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λάκης, ένας και μοναδικός.
  Μόνο όσοι τον έχουν γνωρίσει από κοντά μπορούν να το καταλάβουν.
  Ας μην το ξεχνά κανείς αυτό.
  Ούτε εμείς οι παλιοί κωπηλάτες, αλλά ούτε και η πολιτεία.
  Παναγιώτης Κώττας

  ΑπάντησηΔιαγραφή