Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

2ο Παγκόσμιο Κύπελλο:Τρία χάλκινα στη Λουκέρνη
Τρία χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν τα ελληνικά πληρώματα στο 2ο παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή στη Λουκέρνη της Ελβετίας.
Έτσι συνολικά η ελληνική ομάδα στα δυο Παγκόσμια Κύπελλα που πήρε μέρος συγκέντρωσε επτά μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια, 4 χάλκινα) που είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή της χώρας μας στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. 


Στη Λουκέρνη και οι τρεις τελικοί που μετείχαν τα πληρώματα μας συνοδεύτηκαν από μετάλλιο. Τον χορό άνοιξαν τα αδέλφια Γκουντούλα, ο Απόστολος και ο Νίκος που τερμάτισαν στην 3η θέση της δικώπου άνευ όπως και στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι πριν λίγες μέρες. 
Ακολούθησε η τετράκωπος άνευ με τους Τσίλη-Τζιάλλα-Παπαχρήστο-Χρήστου που ως τα μισά της κούρσας βρίσκονταν στην 6η θέση αλλά με αντεπίθεση διαρκείας ανέβηκαν στο βάθρο κερδίζοντας το δεύτερο φετινό τους μετάλλιο στο θεσμό  μετά το ασημένιο στο Βελιγράδι.
Στον τελευταίο τελικό της ημέρας με ελληνικό ενδιαφέρον το διπλό σκιφ ελ βαρών με τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Αλ. Τσιάβου και Χρ. Γιαζιτζίδου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο κυριολεκτικά στα τελευταία 500 μέτρα αφού μέχρι και τα 1500 ήταν κολλημένο στην 6η θέση της κούρσας. Μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμη και το χρυσό , όπως στο Βελιγράδι , αφού οι τρείς πρώτες θέσεις κρίθηκαν κυριολεκτικά στο φώτο φίνις με το πλήρωμα της Κίνας να παίρνει την 1η θέση και της Ν. Ζηλανδίας τη 2η. 
Στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών των ανδρών οι Π.Μαγδανής και Λ. Κόνσολας κατέλαβαν την 2η θέση και την 8η στη γενική        Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου