Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

τη Λουκέρνη για την πρόκριση.Ποστιλιόνε "Έχουν πιθανότητες"
Για την Λουκέρνη αναχώρησε σήμερα Πέμπτη (17/5) η αποστολή της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας που θα διεκδικήσει με δυο πληρώματα τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. 
Πιο συγκεκριμένα ο Διονύσης Αγγελόπουλος θα επιδιώξει να πάρει την πρόκριση στο  σκιφ ανδρών και οι Κατερίνα Νικολαϊδου-Ελένη Διαμαντη στο διπλό σκιφ γυναικών.


Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε μίλησε στο Kopilasia.gr για την προολυμπιακή ρεγκάτα που ξεκινάει στις 20 Μαΐου κι αναφέρθηκε στις πιθανότητες πρόκρισης που δίνει στα δυο πληρώματα. Επίσης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ενώ τόνισε σχεςτικά με την συμμετοχή των ελληνικών πληρωμάτων στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο του Βελιγραδίου  ότι έχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης .

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τζιάνι Ποστιλιόνε 
Με ποιες προοπτικές πάνε τα δυο πληρώματα στη Λουκέρνη ;
Ο Αγώνας Πρόκρισης στους Ολυμπιακούς στην Λουκέρνη είναι μια καλή ευκαιρία για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες αθλητές που έχουν κάνει μια καλή προετοιμασία και την αντίστοιχη προπόνηση. Για την ομάδα μας όλοι οι αθλητές που συμμετέχουν είναι ταλαντούχοι με μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των εφήβων και στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (ο Αγγελόπουλος Δ. κέρδισε το ασημένιο και η Νικολαΐδου το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων του 2010 ενώ η Διαμάντη πήρε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων). Όλοι αυτοί οι αθλητές σίγουρα θα δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους  και αυτό ακριβώς περιμένουμε απ' αυτούς, μαζεύοντας ταυτόχρονα εμπειρίες με στόχο περισσότερο το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 παρά το Λονδίνο 2012.
Για τον σκιφίστα, Διονύση Αγγελόπουλο ο αγώνας πρόκρισης θα είναι μια ιδιαίτερα σκληρή κούρσα καθώς στον ίδιο αγώνα θα συμμετέχει και ο Tim Mayens, που ήταν στον τελικό του σκιφ στο Πεκίνο προσπαθώντας να προκριθεί. Επίσης θα συμμετέχουν αθλητές οι οποίοι πέρσι ήταν σε άλλα πληρώματα όπως το 2Χ και το 4Χ, οι οποίοι και θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για τη χώρα τους και στο 1Χ. Ο Αγγελόπουλος θα κάνει καλή κούρσα σίγουρα αλλά οι πιθανότητες του είναι αρκετά μικρές και αναπληρώνονται από την σιγουριά του και το μαχητικό του πνεύμα. 
Τα δύο κορίτσια (η Νικολαΐδου και η Διαμάντη) που αγωνίζονται στο διπλό γυναικών φαίνεται να έχουν καλύτερες πιθανότητες κάτι που φάνηκε και στον διεθνή αγώνα του Πιεντιλούκο, όπου οι δυο στάθηκαν κοντά σε πληρώματα που διεκδικούν με πιθανότητες την πρόκριση. Έτσι αν έπρεπε να δώσουμε κάποια ποσοστά πιθανοτήτων πρόκρισης για τα δύο πληρώματα, για τον Αγγελόπουλο θα ήταν γύρω στο 30% ενώ για το διπλό των Γυναικών είναι γύρω στο 40%.
Είστε ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα προετοιμασία; 
 «Η προετοιμασία μας μέχρι τώρα ήταν πολύ καλή. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις τεχνικές αδυναμίες που έχουν τα δύο πληρώματα με στόχο την Ολυμπιακή πρόκριση. Από φυσική κατάσταση και τα δύο πληρώματα θα φτάσουν στην κορυφή κατά τη διάρκεια των αγώνων κάτι που φυσικά είναι απαραίτητο αν θέλουμε να εκμεταλλευτούν όλες τις πιθανότητες  που έχουν για πρόκριση».
Ποιά συμπεράσματα βγάλατε από την παρουσία των αθλητών μας στο 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι 
«Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στο επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Όλα τα πληρώματα ήταν στους τελικούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και από τις μη Ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν εκεί  οι καλύτερες - Καναδάς, Η.Π.Α., Νότιος Αφρική και Αυστραλία. Είναι φανερό ότι όταν χώρες όπως αυτές συμμετέχουν, οι μικρότερες χώρες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ότι δεν έχουν αρκετούς ταλαντούχους κωπηλάτες για να καλύψουν όλες τις βάρκες Ολυμπιακής κλάσης. Όμως η ομάδα μας προσπαθεί να καλύψει αυτή την έλλειψη με το αγωνιστικό πνεύμα και προσέχοντας όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.
Στο Βελιγράδι είδαμε ότι πέρα από τα πληρώματα που έχουν βρεθεί στα μετάλλια τα τελευταία χρόνια έχουμε ένα καινούριο πλήρωμα το 2ΧΕΒΑ που βρέθηκε πολύ κοντά στους Ολυμπιονίκες του Πεκίνου Βρετανούς, ενώ κέρδισαν το Ιταλικό 2ΧΕΒΑ (3οι στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα). Παρά τα καλά αποτελέσματα προσπαθούμε να είμαστε προσγειωμένοι, γνωρίζοντας ότι αυτή ήταν η πρώτη κούρσα και είναι αναγκαίο να δούμε ποιο είναι το περιθώριο αλλαγής για τα πληρώματα στον χρόνο που απομένει. Ξέρουμε ότι τα πληρώματα μας δεν έχουν φτάσει στην κορύφωση της απόδοσης τους ακόμα και θα παρακολουθήσουμε και την κατάσταση των άλλων πληρωμάτων στη Λουκέρνη και στο Μόναχο (τα άλλα δύο Παγκόσμια Κύπελλα). Μετά το Μόναχο και μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες θα είναι μια περίοδος ειδικής προπόνησης όταν όλα τα πληρώματα θα προσπαθήσουν να εξελιχθούν. Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων δείχνει ότι τα πληρώματα μας βελτιώνουν αρκετά την απόδοση τους αυτή την περίοδο και ελπίζουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη σεζόν, ώστε να κάνουν το τελευταίο άλμα απόδοσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου